Traineeship: Welzijnswerk iets voor jou?

Traineeship: Welzijnswerk iets voor jou?

Plaats:
Zwijndrecht
Categorie:
Maaltijden & koken, Activiteitenbegeleiding, Coördineren & regelen (bv. evenementen)
Tijdsbesteding:
regelmatig
Tip anderen via:

** Dit is een Vrijwillig Traineeship vacature voor jongeren tussen de 16 - 27 jaar **

Diverz is de welzijnsorganisatie van Zwijndrecht en is er voor iedereen van 0 tot 100 jaar! Met 11 locaties in Zwijndrecht is Diverz overal te vinden. Een greep uit de activiteiten die zij o.a. organiseren zijn; kinderactiviteiten, jongerenwerk, buurtrestaurants, taalhulp, maaltijden aan huis, klussendienst, activiteiten voor ouderen, het coördineren van het vrijwilligerswerk via het platform [website verborgen] en nog veel meer.

Om alle deze activiteiten goed te kunnen organiseren is Diverz afhankelijk van haar vele vrijwilligers. Extra hulp kunnen zij dan ook goed gebruiken. Een aantal voorbeelden van werkzaamheden waarbij zij ondersteuning zouden kunnen gebruiken zijn:

Wijkcentra: In de verschillende wijkcentra kan Diverz altijd extra hulp gebruiken. Afhankelijk van wat jou aantrekt kijken wij welk wijkcentra het beste bij jou past. Ben je dol op kinderen, vind je het leuk om juist ouderen een handje te helpen, ben je creatief, ben je dol op koken of sta je graag achter te bar? Bij Diverz is er altijd een wijkcentra dat bij jou past en een functie die jouw voldoening geeft:-).

Klussendienst: Ben je handig en vind je het leuk om af en toe kleine klusjes te doen, dan is de klussendienst iets voor jou. Voor onze klussendienst zijn wij op zoek naar vrijwilligers, die het leuk vinden om incidenteel bij ouderen en mensen met een beperking kleine klusjes te doen waartoe zij zelf niet meer instaat zijn. Te denken valt aan hierbij aan een gloeilamp vervangen, schilderij ophangen, leertje in kraan vernieuwen, gordijnrails ophangen, kastdeurtje recht hangen, etc.

Maatjes contact: Via onze ouderenadviseurs hebben wij geregeld vragen rondom 1 op 1 contact. Hierbij gaat het vooral om ouderen die eenzaam zijn en zelf niet gemakkelijk meer de deur uit kunnen. Even wandelen, een boodschap doen, een spelletje. Dit soort kleine dingen kunnen het verschil maken in het leven van deze mensen. Je wordt hierin begeleid door een ouderenadviseur.

Groene vingers: Bij onder andere het wijkcentra Xiejezo is er de beschikking over een heerlijke tuin. Zoals iedere tuin heeft deze geregeld onderhoud nodig, zoals gras maaien, onkruid wieden, de heg knippen enz. Wie o wie heeft er groene vingers of wilt dit juist leren:-).

Nieuwe projecten: Stroom je als trainee over van de ideeën en ben je meer van het maken van plannen? Dan zou je ook plaats kunnen nemen in de werkgroep van 1 van de nieuwe projecten van Diverz. Al geruime tijd spelen zij namelijk met het idee van het opzetten van een speelotheek. Het verhuren van spelletjes / speelgoed aan kinderen in de wijk. Ook heeft Diverz een supertoffe nieuwe locatie 'De Werkplaats'. De Werkplaats is een robuuste ruimte voor creatieve, recreatieve en doelgerichte werkzaamheden, maar hoe pak je dit aan? Denk jij out of the box en heb je ideeën?

Ben je enthousiast geworden en wil je deel uitmaken van Diverz? Dan horen we dit graag en plannen we snel een kennismakingsgesprek in!

Je inzetten bij Diverz kan zowel als 'gewone' vrijwilliger maar ook in het kader van het Vrijwillig Traineeship. Het Vrijwillig Traineeship is een project in het kader van de maatschappelijke diensttijd voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar. Gedurende een half jaar zet je je in bij 3 verschillende maatschappelijke organisaties in Zwijndrecht en maak je impact! Meer informatie is te vinden op [website verborgen]

  • De vraag van Melanie #Vrijwillig Traineeship Zwijndrecht is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zwijndrechtvoorelkaar
  • Melanie #Vrijwillig Traineeship Zwijndrecht is eerder via deze website geholpen
  • Melanie #Vrijwillig Traineeship Zwijndrecht heeft één aanbeveling ontvangen
Laat Melanie #Vrijwillig Traineeship Zwijndrecht weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
  • De vraag van Melanie #Vrijwillig Traineeship Zwijndrecht is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zwijndrechtvoorelkaar
  • Melanie #Vrijwillig Traineeship Zwijndrecht is eerder via deze website geholpen
  • Melanie #Vrijwillig Traineeship Zwijndrecht heeft één aanbeveling ontvangen
Tijdsbesteding:
regelmatig
Bedankt voor het melden

Meer vragen van Melanie #Vrijwillig Traineeship Zwijndrecht

  Omschrijving van de vraag Plaats Categorie
  Een tussenjaar? Doe het traineeship Zwijndrecht Maaltijden & koken, Sport & beweging, Bar & kantine
  Het Vrijwillig Traineeship, iets voor jou?! Zwijndrecht Gezelschap, Marketing, communicatie & PR, Creatief & muziek
  Scouting vrijwilliger? Vrijwillig Traineeship Zwijndrecht Activiteitenbegeleiding, Coördineren & regelen (bv. evenementen), Erop uit
  Zet je in bij de Bieb! VrijwilligTraineeship Zwijndrecht Computer, Coördineren & regelen (bv. evenementen), Taal & lezen
  Bij Aafje aan de slag? Vrijwillig Traineeship Zwijndrecht Activiteitenbegeleiding, Tuin & natuur, Bar & kantine