csrf
Young Impact logo
Young Impact

Gezocht vrijwilliger als reisbuddy

wij zin de reiskoffer een organisatie bedrijf wat zich inzet om jongeren met een beperking zelfstandig te laten leren reizen dan wel met het ov of met de fiets. maar daarvoor hebben we jou als vrijwilliger nodig om met deze kinderen de reis te gaan oefenen met ondersteuning van een GoOv app. zodat ze daarna zelfstandig van en na school en huis kunnen reizen en weten welke buslijn of trein ze moeten nemen . of samen fietsen om de route te leren . ik hoor je denken maar wat als ik geen ov heb ? meestal word door de desbetreffende gemeente dat vergoed en word er oor ons saldo voor het oefenen op de kaart gezet . daarnaast ga je ook nog een training doen om de desbetreffende app. te leren kennen hoe het werkt. en word er ook kennisgemaakt met de match wat dan gemaakt word vrijwilliger en de reiziger. kortom een leuke baan als vrijwilliger dus mocht het jou wat lijken en heb je affiniteit met de doelgroep en tijd overdag in de ochtend en middag meld je dan nu aan!!! je komt dan bij ons in het bestand en uiteraard zal er een vog gevraagd worden de kosten hiervan worden vergoed. ik kan niet wachten om de aanmeldingen te ontvangen en kinderen te kunnen vertellen dat hun weg na zelfstandigheid weer een stapje dichterbij komt . Anna projectcoördinator de reiskoffer . wil je meer weten kijk dan even op onze website [website verborgen]

Lees meer

structureel

Lansingerland

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching

Beschrijving

wij zin de reiskoffer een organisatie bedrijf wat zich inzet om jongeren met een beperking zelfstandig te laten leren reizen dan wel met het ov of met de fiets.
maar daarvoor hebben we jou als vrijwilliger nodig om met deze kinderen de reis te gaan oefenen met ondersteuning van een GoOv app. zodat ze daarna zelfstandig van en na school en huis kunnen reizen en weten welke buslijn of trein ze moeten nemen . of samen fietsen om de route te leren .
ik hoor je denken maar wat als ik geen ov heb ? meestal word door de desbetreffende gemeente dat vergoed en word er oor ons saldo voor het oefenen op de kaart gezet . daarnaast ga je ook nog een training doen om de desbetreffende app. te leren kennen hoe het werkt. en word er ook kennisgemaakt met de match wat dan gemaakt word vrijwilliger en de reiziger.
kortom een leuke baan als vrijwilliger dus mocht het jou wat lijken en heb je affiniteit met de doelgroep en tijd overdag in de ochtend en middag meld je dan nu aan!!!
je komt dan bij ons in het bestand en uiteraard zal er een vog gevraagd worden de kosten hiervan worden vergoed. ik kan niet wachten om de aanmeldingen te ontvangen en kinderen te kunnen vertellen dat hun weg na zelfstandigheid weer een stapje dichterbij komt . Anna projectcoördinator de reiskoffer .
wil je meer weten kijk dan even op onze website [website verborgen]

Praktische informatie

Eenmalig 1 tot 4 uur

Het mag ook elke week of een aantal keer! Geef je voorkeur aan in je bericht!

Locatie

Lansingerland

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Extra begeleiding mogelijk

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Mensen die begeleid worden/wonen

Nieuwkomers & vluchtelingen

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Rotterdam

Ik wil helpen en praat graag over .......

Stichting Humanitas

Ik wil helpen… …en praat graag over wetenschap, literatuur en de actualiteiten! Locatie Berberishof in Schiebroek Dag en tijd in overleg Vrijwilligerswerk bij Stichting Humanitas staat voor werken met mensen. Onze cliënten vormen een mooie afspiegeling van de inwoners van Rotterdam. Van allerlei komaf. Van jong tot oud. Van arm tot rijk. Ook de behoeften van de cliënten zijn erg divers. Maar één aspect staat altijd centraal: samen doen. Samen een spelletje spelen of een eindje wandelen. Samen naar een lastig gesprek. Samen afscheid nemen. Of juist samen opnieuw beginnen. Wat ga je doen? Je wordt gesprekspartner van een bewoner, die de goede gesprekken mist over wetenschap, natuur- en scheikunde, literatuur en nieuwsberichten. Met al zijn ervaring in het leven en als lector Theologie en Filosofie en Wis- en Natuurkunde heeft hij genoeg te vertellen en kan je veel van hem leren. Wat vinden wij belangrijk? Omdat je overwegend werkt met kwetsbare mensen vinden wij het belangrijk dat je beschikt over specifieke vaardigheden zoals inlevingsvermogen, tact, betrouwbaarheid en goede communicatieve en sociale vaardigheden. Hebben daarnaast de genoemde onderwerpen je interesse en kan je er goed over meepraten, dan horen we graag van je. • Je doet vrijwilligerswerk wat ertoe doet in een organisatie die ertoe doet • Je wordt begeleid door professionele medewerkers • Je krijgt een vrijwilligersovereenkomst • Je leert nieuwe mensen kennen • Onkostenvergoeding • Toegang tot een scholingsaanbod Het aanvragen van een (gratis) VOG is onderdeel van de procedure Voor contact of meer informatie over de werkzaamheden Bel of mail naar Marjon de Vos, Vrijwilligersfunctionaris telefoonnummer: 06-19454296 en emailadres: mdevos@stichtinghumanitas.nl

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Fotograferen is mijn hobby!

Stichting Humanitas

Ik wil helpen… …en fotograferen is mijn hobby! Locatie Akropolis Dag en tijd in overleg Vrijwilligerswerk bij Stichting Humanitas staat voor werken met mensen. Onze cliënten vormen een mooie afspiegeling van de inwoners van Rotterdam. Van allerlei komaf. Van jong tot oud. Van arm tot rijk. Ook de behoeften van de cliënten zijn erg divers. Maar één aspect staat altijd centraal: samen doen. Samen een spelletje spelen of een eindje wandelen. Samen naar een lastig gesprek. Samen afscheid nemen. Of juist samen opnieuw beginnen. Wat ga je doen? Je wordt maatje van een sociale bewoner, die graag onder de mensen is en als hobby fotograferen heeft. Samen trek je erop uit met de camera/telefoon. Wat vinden wij belangrijk? Omdat je overwegend werkt met kwetsbare mensen vinden wij het belangrijk dat je beschikt over specifieke vaardigheden zoals inlevingsvermogen, tact, betrouwbaarheid en goede communicatieve en sociale vaardigheden. Vind je daarnaast fotograferen leuk, dan horen we graag van je. • Je doet vrijwilligerswerk wat ertoe doet in een organisatie die ertoe doet • Je wordt begeleid door professionele medewerkers • Je krijgt een vrijwilligersovereenkomst • Je leert nieuwe mensen kennen • Onkostenvergoeding • Toegang tot een scholingsaanbod Het aanvragen van een (gratis) VOG is onderdeel van de procedure Voor contact of meer informatie over de werkzaamheden Bel of mail naar Marjon de Vos, Vrijwilligersfunctionaris telefoonnummer: 06-19454296 en emailadres: mdevos@stichtinghumanitas.nl Informatie over Humanitas Stichting Humanitas (Rotterdam, Capelle a/d IJssel en Spijkenisse) biedt hoogwaardige zorg en diensten aan iedereen van 0 tot 100+ die ondersteuning en hulp nodig heeft en richt zich op verzorging, verpleging, welzijn, maatschappelijke dienstverlening en medische behandeling. Humanitas is een algemene instelling zonder binding aan een levensbeschouwing. Bij Humanitas werken circa 3500 medewerkers en 1200 vrijwilligers in diverse regio’s en locaties. Je leest meer over Humanitas op www.stichtinghumanitas.nl.

Structureel
Jongeren
Pijnacker-Nootdorp, Rotterdam

Denk mee over diversiteit en inclusiviteit!

Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is van álle mensen met hart voor de natuur. Als boswachters rondom Rotterdam vinden we het belangrijk dat iedereen de natuur kan ervaren. Wij zetten ons hier graag voor in, maar we weten ook dat we nog veel te leren hebben, zeker op het vlak van diversiteit & inclusie. Daarom hopen we dat je hierover wilt meedenken en wij van jou kunnen leren. De afgelopen jaren is er ten noorden van Rotterdam veel natuur bijgekomen. Natascha Hokke is boswachter communicatie op het Rotterdams platteland. Ze vertelt: “We merken dat de mensen die van deze natuur genieten geen diverse groep is. We zitten met een aantal vragen en willen graag van jou leren over thema diversiteit & inclusie in de natuur! Bijvoorbeeld, wat heb jij nodig om naar een natuurgebied te (kunnen) gaan?” (Bio)diversiteit Bij Natuurmonumenten hebben we het regelmatig over diversiteit. Het gaat dan vaak om biodiversiteit: de verscheidenheid aan plant- en diersoorten in ons land. Maar Natuurmonumenten streeft ook naar een andere vorm van diversiteit: namelijk binnen de organisatie, onder de bezoekers en de achterban. Wil jij jouw ervaring delen? Natuur heeft een positief effect op ons. Het zorgt voor ontspanning, rust en afleiding. Niet iedereen weet de natuur te vinden. Soms omdat zij er niet toe in staat zijn door een lichamelijke beperking, financiële belemmeringen of andere zorgen. Wat zorgt ervoor dat je niet de natuur in gaat? Wat is er nodig om wél de natuur in te (kunnen) gaan? Hiervoor hebben we verschillende ervaringen nodig. Als je hier graag over mee wilt denken, dan kan dat op 2 manieren: - In een groep (max 12 personen) gaan we (max 2x per jaar) op locatie in gesprek - Online, via een vragenlijst wordt je mening gevraagd Wat verwachten we van de (klankbord)groep? - De groep bestaat uit maximaal 12 mensen. Er wordt gekeken naar een diverse groep mensen en een afspiegeling van de stad Rotterdam (migratie-achtergrond, leeftijd, seksuele identiteit en voorkeur, beperking etc.) - De groep komt 2x per jaar op locatie samen: we bespreken vragen die we hebben met een wandeling door de natuur en/of een maaltijd - Tussentijds hebben we contact via mail of online vergaderingen - Wij zorgen altijd voor een veilige sociale omgeving - Je bent voor minimaal 1 jaar betrokken Wat bieden we de klankbordgroep? We vragen meer tijd aan de mensen in de klankbordgroep. Daarom bieden we: - Reiskostenvergoeding - Als je voordelen wilt (zoals reiskosten) raden we een vrijwilligersovereenkomst bij Natuurmonumenten aan. Dit voelt wellicht wat zwaar, maar hoeft het niet te zijn. We verwachten dan een minimale inzet van 1 jaar en aanwezigheid bij 2 bijeenkomsten. Mocht je liever geen overeenkomst aangaan, dan is dat ook prima, maar kunnen we helaas geen reiskosten vergoeden. - Excursie / gesprek met de boswachter - De mogelijkheid om te werken aan meer diversiteit en inclusie in de natuursector Wij leren graag van jou! Je kunt je aanmelden voor de online vragenlijst of de klankbordgroep bij Natascha Hokke, boswachter communicatie rondom Rotterdam, via n.hokke@natuurmonumenten.nl of via M 06 15014102. Geef gerust aan waar je behoeften liggen, dan zoeken we samen naar de meest geschikte vorm. Dankjewel alvast!

Structureel
Jongeren
Rotterdam, Capelle aan den IJssel

Kansengelijkheid projecten voor jongeren!

Stichting Move

Move zet zich in voor kinderen en jongeren van 10 tot 17 jaar die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten. In onze doorlopende leerlijn van 5 verschillende maatschappelijke projecten ontdekken zij hun talenten en welke waardevolle positie zij in de samenleving kunnen innemen. Move werkt met vrijwilligers samen op basis- en middelbare scholen, maar ook met voetbalclubs als Sparta en Excelsior. Wij trainen jou per project zodat je helemaal klaar bent om de projecten te draaien. Wordt vrijwilliger voor 1 of meerdere van onze projecten en vervul de functie als rolmodel! Check onze website voor een uitgebreidere uitleg per project: stichtingmove. nl/projecten

Project
Jongeren
Rotterdam

Jongerencoach voor jonge nieuwkomers

Stichting Mara

Voor het project MDT Connect 010 zoeken we jongerencoaches die jonge nieuwkomers willen begeleiden met hun maatschappelijke diensttijd traject. - Over het project en de doelgroep - MDT Connect 010 is een maatschappelijke diensttijd (MDT) project voor jongeren van 12 tot 30 jaar die hun talenten willen ontwikkelen, nieuwe mensen willen ontmoeten en zich graag willen inzetten voor een ander. Het is een leuke en leerzame ontdekkingstocht waarin deelnemers de verbinding zoeken met henzelf, met anderen en de stad Rotterdam! MDT Connect 010 verbindt jonge Rotterdammers met jonge nieuwkomers, die nog maar pas in Nederland zijn en de taal nog maar beperkt beheersen. Deze jongeren nemen deel aan een Internationale Schakelklas (ISK), waar ze onder andere Nederlandse les volgen. Ze hebben weinig informeel contact met Nederlanders, terwijl ze dat wel zouden willen. Door deelname aan dit project kunnen deze jongeren hun (sociale) netwerk uitbreiden en als jongerencoach kan jij daarbij helpen. - Ontmoeting, talentontwikkeling en vrijwilligerswerk - De jongeren die deelnemen aan het project gaan voor een halfjaar minstens één keer per week in groepjes van 5 en onder begeleiding van een coach op pad in Rotterdam. Ze doen samen leuke dingen, ontdekken nieuwe hobby’s en interesses en zetten zich in door vrijwilligerswerk te doen. Denk bijvoorbeeld aan een workshop fotografie of ondernemerschap, een bezoek aan een rechtbank, een uitstapje met kwetsbare kinderen of ouderen of een andere activiteit naar wens waar een bepaalde interesse en nieuwsgierigheid naar uitgaat, met daarbij betekenisvolle ontmoetingen. De groep jonge nieuwkomers krijgt daarmee ook de kans om de taal te oefenen en om de stad Rotterdam beter te leren kennen. Alle activiteiten worden uitgevoerd rondom de 3 MDT pijlers: Ontmoeting, Talentontwikkeling en Vrijwilligerswerk. - Jouw taken als coach - • Als coach ben jij de begeleider van een Connect 010 groepje en neem je hen wekelijks mee op pad; • Je houdt overzicht en zorgt dat de activiteiten in goede banen worden geleid; • Je coacht en stimuleert de jongeren om hun talenten te ontwikkelen, helpt hen de Nederlandse taal te oefenen en motiveert hen om aan diverse activiteiten, waaronder vrijwilligerswerk mee te doen; • Je schrijft na elke activiteit een korte rapportage over hoe de activiteit verliep. - Wij vragen van jou dat - • Je minimaal 18 jaar oud bent. • Je voor 1 dagdeel per week flexibel beschikbaar bent van oktober t/m maart. • Je aanwezig bent bij de jongerencoach training en deelneemt aan intervisie voor de coaches. • Je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt overleggen (dit is gratis). - Wij bieden - - Een training jongerencoaching en intervisie. - Professionele begeleiding en ondersteuning bij jouw taken. - Onkostenvergoeding voor gemaakte kosten en daarnaast ook een vrijwilligersvergoeding. - Een leuke (leer)ervaring met tieners, divers, zinvol en uitdagend vrijwilligerswerk. - Verzekering tegen ongevallen en aansprakelijkheid (alleen tijdens uitvoering van je vrijwilligerswerk). Wil jij jongerencoach bij MDT Connect 010 zijn en zo een groepje jonge nieuwkomers in ieder geval voor 6 maanden (oktober 2024 t/m maart 2025) coachen en begeleiden? Neem dan contact met ons op.

Project
Jongeren
Rotterdam

Doe mee in de buurtmoestuin!

GroenGoed Rotterdam

Kom meedoen in een van de buurtmoestuinen en help de wijk levendiger en gezonder te maken! Er wordt wekelijks op vaste momenten gewerkt door een groep deelnemers onder professionele begeleiding. De klussen variëren van werken met planten tot schilderen, bouwen met hout, het opstellen van zaaischema’s, het volgen/organiseren van workshops en meer. Ook voor de kinderen is er genoeg leuks te doen. Het hele jaar door zorgen we samen voor een gevarieerde oogst, die na elk werkmoment verdeeld wordt onder de aanwezigen. Kijk op www.groengoedrotterdam. com voor een overzicht van de verschillende tuinen en werkmomenten. Tot snel!

Structureel
Jongeren
Rotterdam

MAATJE VOOR KIND OF JONGERE (6-18 JR)

Big Friends Rotterdam

𝗕𝗶𝗴 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗻𝗱𝘀 𝗹𝗮𝗮𝘁 𝗸𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿𝗲𝗻 𝗴𝗿𝗼𝗲𝗶𝗲𝗻! 𝗛𝗲𝗹𝗽 𝗷𝗶𝗷 𝗺𝗲𝗲? Big Friends is een mentorprogramma dat kinderen en jongeren ondersteunt die extra aandacht kunnen gebruiken en die opgroeien in minima gezinnen. We zetten ons in door kinderen tussen de 6 en 18 jaar te koppelen aan zorgvuldig geselecteerde en goed getrainde vrijwilligers. Onze missie is om via een bijzondere vriendschap een wereld van verschil te maken in het leven van elk kind. Ben jij klaar om een positieve impact te hebben op het leven van een kind of jongere? Word een Big Friend en maak een verschil! 𝗪𝗮𝘁 𝗵𝗼𝘂𝗱𝘁 𝗵𝗲𝘁 𝗶𝗻? Vrijwilligers zijn het fundament van Big Friends. Zonder vrijwilligers kunnen we immers geen matches maken. Het worden van een Big Friend is inspirerend, bijzonder en waardevol. Je draagt bij aan een positieve verandering in de toekomst van een kind of jongere, doordat zij zich gezien en erkend voelen. Wat aandacht krijgt, groeit. En dat is de moeite meer dan waard. Onze Big Friends zijn enthousiaste vrijwilligers van 21 jaar of ouder die in Rotterdam, Utrecht of Amsterdam wonen. Elke week ga je met elkaar op pad, voor ten minste 1 jaar. Je onderneemt samen leuke activiteiten, zoals sporten, spelletjes doen, knutselen, naar de speeltuin of een museum bezoeken. 𝗪𝗮𝘁 𝗯𝗶𝗲𝗱𝗲𝗻 𝘄𝗶𝗷? • Ondersteuning en begeleiding van professionals: ons team staat altijd klaar om je te helpen en ervaringen uit te wisselen. • Gratis trainingen en intervisie-avonden: leer en groei als vrijwilliger. • Een Rotterdampas en andere voordelen: geniet van gratis activiteiten en voordelen. • Een kans om echt het verschil te maken en een vriendschap voor het leven op te bouwen. 𝗠𝗲𝗲𝗿 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗶𝗲 Voor meer informatie en om je aan te melden, bezoek onze website. Help ons de wereld van verschil te maken in het leven van een kind!

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Loop jij mee met de volgende gelukswandeling?

Stichting Geluk - Gelukswandelingen

Wij zijn op zoek naar geluksvrijwilligers die ouderen willen begeleiden tijdens een Gelukswandeling in Rotterdam. Gelukswandelingen zijn speciaal gemaakt voor bewoners van verzorgingstehuizen, vaak kwetsbare ouderen die niet vaak buiten komen, en hun begeleiders, de geluksvrijwilligers. Onder begeleiding van kunstenaar Misja Immink verkend een vrolijke rolstoelbrigade de buurt op nieuwe gelukssoorten. De omgeving wordt met andere ogen bekeken en al rollend en lachend wordt ervan alles ontdekt en gedeeld. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht, verwondering en plezier. Veel plezier. Kortom, je doet iets goeds voor een ander en jouw impact is groot: de ouderen genieten enorm van het samen buiten zijn en kijken er met een heel blij gevoel op terug. Bovendien leer je de stad, mede dankzij de verrassende opdrachten, heel anders kennen. Je kunt je aanmelden voor de volgende data: 2,4, 5, 6, 13 juli 2024 Voor meer informatie over de locaties, tijden etc. kun je ons een berichtje sturen. Wil je als bedrijf of groep mee op Geluksavontuur? Dat kan! Wij organiseren speciale Gelukswandelingen op maat voor groepen en bedrijven. Vraag ons naar de mogelijkheden :)

Eenmalig
Jongeren
(kleine) groepen