csrf
Young Impact logo
Young Impact

Hulp gezocht bij post lezen en schrijven

We zoeken een vrijwilliger die naast bieden van gezelschap en een luisterend oor ook kan helpen bij het lezen van post en schrijven van een kaartje. Dit is voor een lieve, oudere dame die helaas zo goed als niks meer ziet. Mevrouw woont op de afdeling visueel van De Marke - De Meenthoek. Als u hier vrijwilliger wordt, bent u onderdeel van het team op deze afdeling. U kunt gebruik maken van de tuin onder het genot van een gratis kopje thee/koffie en tussen de middag een kopje soep (samen) nuttigen. Met kerst en de dag van de verpleging krijgt u net als de medewerkers een attentie!

Lees meer

structureel

Huizen

Maatje, buddy & gezelschap
Taal & lezen

Beschrijving

We zoeken een vrijwilliger die naast bieden van gezelschap en een luisterend oor ook kan helpen bij het lezen van post en schrijven van een kaartje.

Dit is voor een lieve, oudere dame die helaas zo goed als niks meer ziet.

Mevrouw woont op de afdeling visueel van De Marke - De Meenthoek.
Als u hier vrijwilliger wordt, bent u onderdeel van het team op deze afdeling.
U kunt gebruik maken van de tuin onder het genot van een gratis kopje thee/koffie en tussen de middag een kopje soep (samen) nuttigen. Met kerst en de dag van de verpleging krijgt u net als de medewerkers een attentie!

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 2 uur

Locatie

Huizen

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Taal & lezen
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Huizen

Wie doet mee met 'Samen drempels over'?

Vrijwilligerscentrale Huizenvoorelkaar

Doe jij mee aan ons nieuwe programma 'Samen drempels over'? Dit is een project van VC Huizen dat helpt om je sociale netwerk uit te breiden. Wij zoeken nog enkele deelnemers om het programma te testen. Wat houdt het in? De ene persoon heeft een wens om bijv. aardige mensen in de buurt te leren kennen. De andere persoon helpt hem daarbij. Vervolgens ga je samen aan de slag. Jullie krijgen een 'gereedschapskist' mee met materiaal en opdrachtjes die je (naar keuze) kunt uitproberen. Hoeveel tijd kost het? Je kunt je tijd in overleg zelf bepalen: je spreekt een keer per week of eens per 14 dagen samen af. Reken op 2-3 uur per keer. Het programma duurt tot eind oktober. Tussentijds zijn er 2 bijeenkomsten waarin je als groep bij elkaar komt en je ervaringen deelt. Wat levert het op? Stel je eens voor dat je na afloop kunt zeggen: wat ben ben blij dat ik mee heb gedaan. Ik heb leuke mensen leren kennen en ik weet waar ik terecht kan als ik ergens mee omhoog zit. Dat zou toch fantastisch zijn! En daarbij, je helpt mee om het pakket te verbeteren zodat steeds meer mensen er gebruik van kunnen maken. Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met ons. Je krijgt dan uitgebreid uitleg over hoe het werkt en wat er verder bij komt kijken. Je kunt met z'n tweeën komen maar ook alleen, dan kijken we samen naar een geschikte match Voor informatie of aanmelden, reageer op dit bericht of bel of mail naar de vrijwilligerscentrale en vraag naar Jake Smits Otto of Kristel Menssink.

Project
Jongeren
Almere

Gezellige maatjes gezocht!

Humanitas Almere

Maatjes voor kinderen en jongeren; die zoeken we. Moeilijk is het niet, leuk is het wel. Eens per week heb je contact met een kind of jongere, spreken jullie af om samen iets te ondernemen, heb je een luisterend oor en neem je de tijd om je te verdiepen in de dingen waar een kind of jongere tegenaan kan lopen. Jullie gaan gewoon samen op stap. Voor sommige kinderen en jongeren in Almere is het niet helemaal vanzelfsprekend dat zij opgroeien in omstandigheden waar ruimte, aandacht en tijd voor ze gemaakt kan worden om samen dingen te ondernemen of waar kinderen bijvoorbeeld op een (sport)club zitten. De kinderen groeien op in gezinnen waar van alles gebeurt rondom gezondheid, relaties, armoede en isolement. Getrainde vrijwilligers van Humanitas maken tijd en ruimte en geven aandacht waardoor kinderen een uitlaatklep hebben en zich gewaardeerd voelen. Het is geweldig om te zien wat oprechte aandacht betekent voor een kind. Om te merken dat een kind met jouw hulp weer sterker en blijer wordt. Jou na een tijdje niet meer nodig heeft. Je bent maatje voor een kind of jongere voor maximaal een jaar en de vaste Humanitas-begeleider is jullie contactpunt. Je staat nooit alleen! Je bent 3 a 4 uur per week of per twee weken beschikbaar voor een kind of jongere (4-24 jaar) die extra aandacht kan gebruiken. Samen overleg je wat jullie doen. Kiezen jullie voor knutselen, chillen, of ondernemen jullie iets sportiefs? Wie je bent •Je hebt ervaring/affiniteit met kinderen/jongeren die onder moeilijke omstandigheden opgroeien •Je kunt goed luisteren en motiveren •Je bent minimaal een paar uur per week of per twee weken beschikbaar •Je zoekt leuk en zinvol of leerzaam vrijwilligerswerk of een stageplek Wat je krijgt: Geven is ontvangen. Dus als jij tijd en aandacht aan iemand schenkt, krijg je daar ook altijd wat voor terug. Zoals: •Voldoening •Zinvol vrijwilligerswerk •Ondersteuning door je coördinator •Ontplooiingsmogelijkheden •Nieuwe contacten en ervaringen •Deskundige trainingen en begeleiding •Onkostenvergoeding •Een leuk team collega-vrijwilligers

Structureel
Jongeren
Huizen

Begeleiding bezoek aan tuincentrum en winkel

Cordaan De Marke

Mevrouw zoekt een vrijwillig die voor haar de post uit de brievenbus haalt, boodschapjes inventariseert en dan samen op stap om deze te halen. Ook vindt mevrouw het fijn om naar een tuincentrum te gaan, mevrouw heeft namelijk zelf ook altijd getuinierd. Mevrouw woont op de afdeling somatiek van De Marke - De Meenthoek. Mevrouw loopt wat moeizaam en verplaatst zich in een rolstoel. Mevrouw is redelijk bij de tijd en als jullie samen rustig het oppakken, wordt het een gezellig samenzijn! Als u hier vrijwilliger wordt, bent u onderdeel van het team op deze afdeling. U kunt gebruik maken van de tuin onder het genot van een gratis kopje thee/koffie en tussen de middag een kopje soep (samen) nuttigen. Met kerst en de dag van de verpleging krijgt u net als de medewerkers een attentie!

Structureel
Jongeren
Almere

Jongvolwassenen helpen bij geldzaken

Humanitas Almere

Vind jij het leuk om met geldzaken bezig te zijn en wil je jongvolwassenen helpen die de grip op hun financiën zijn verloren? Met jouw hulp kan een jonge mede-Almeerder orde op zaken stellen en voorkomen dat er schulden ontstaan. Je financiën op orde brengen en houden gaat niet vanzelf. Lang niet alle jongeren en jongvolwassenen krijgen van huis uit mee hoe je dit kunt doen. En dat kan vervelende gevolgen hebben. En dan is het fijn als er iemand over je schouder meekijkt en je helpt om weer grip op je geldzaken te krijgen. Iemand die geen oordeel heeft maar wel verstand van zaken. Dit project heet niet voor niets Get a Grip! Klik hier voor meer informatie over het project. Als vrijwilliger van Get a Grip geef je tips, bemoediging en ondersteuning, maar je wordt nooit deel van hun probleem. Je hoeft ook niet alles te weten over alle actuele financiële regelingen, dat leer je bij ons. Financieel inzicht en overzicht, het is belangrijk dat je dat hebt. Je krijgt een goeie training voordat je begint en je kunt altijd bij jouw coordinator terecht voor overleg, advies of een luisterend oor. Wie je bent •Je bent er goed in om geldzaken te ordenen en overzichtelijk te maken •Je kunt goed luisteren en motiveren •Je bent een paar uur per week beschikbaar •Je zoekt leuk, zinvol en leerzaam vrijwilligerswerk Wat je krijgt Geven is ontvangen. Dus als jij tijd en aandacht aan iemand schenkt, krijg je daar ook altijd wat voor terug. Zoals: •Voldoening •Zinvol vrijwilligerswerk •Ondersteuning door je coördinator •Ontplooiingsmogelijkheden •Nieuwe contacten en ervaringen •Deskundige trainingen en begeleiding •Onkostenvergoeding •Een leuk team collega-vrijwilligers Voor meer informatie of aanmelding kun je contact opnemen of kijk op de website van Humanitas Almere.

Structureel
Jongeren
Huizen

Groene vingers? Kom helpen!

Vrijwilligerscentrale Huizenvoorelkaar

Veel ouderen bewoners die langer thuis moeten blijven wonen vinden de tuin te zwaar worden. Ook mensen met een handicap of blessuren hebben daar moeite mee. Vind jij het heerlijk om in de tuin te werken en wil je een medebewoner af en toe helpen met onkruid weghalen, bloemetjes planten en heb je leuke ideeën voor de tuin? Kom helpen! De groen ploeg heeft altijd handen nodig! Vrijwilligerscentrale Huizen heeft gereedschap beschikbaar. Reageer als je wil helpen of als je vragen hebt naar Peter of Kristel.

Structureel
Jongeren
Huizen

Vrijwilliger spelbegeleider scouting

Scouting Vasanta

Stel je voor: je staat midden in het prachtige bos van Huizen, omringd door de mogelijkheden van de natuur en de energie van kinderen en jongeren. Als begeleider van een opkomst bij een van onze speltakken, maak je deel uit van een team van gepassioneerde vrijwilligers. Samen bereiden jullie spannende avonturen voor, waarbij je de opkomst plant en na afloop samen evalueert. En het beste? We kijken samen welke speltak het beste bij jou past! Deze rol biedt niet alleen plezier en verrijking voor de kinderen, maar ook voor jou. Je ontwikkelt samenwerkingsvaardigheden, legt nieuwe sociale contacten, krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen en beleeft gegarandeerd een gezellige zaterdag! Bij de Scouting bieden we diverse trainingen en cursussen aan via Scouting Nederland, zodat je altijd klaar bent voor het avontuur. zorgt voor een veilige omgeving en hebt een hart voor begeleiding van jongeren. Ben jij klaar om deel uit te maken van dit inspirerende avontuur? Neem contact op met Rianne en maak deel uit van ons fantastische team bij de Scouting! Elke zaterdag in de middag zijn de opkomsten. Het liefst zoeken we iemand die elke zaterdag kan helpen bij de opkomst, lukt dit niet dan komen we toch graag in contact om samen naar mogelijkheden te kijken.

Structureel
Jongeren
Almere

Jonge taalmaatjes gezocht (18 tot 30 jaar)

Humanitas Almere

Ben jij tussen de 18 en 30 jaar oud en op zoek naar vrijwilligerswerk? Steeds vaker krijgen we vanuit AZC’s de vraag of we kunnen ondersteunen bij taalontwikkeling. Dit zijn enthousiaste jonge vluchtelingen die op zoek zijn naar een taalmaatje voor ongeveer drie uur per week. Vaak hebben ze ook te kampen met eenzaamheid, omdat het moeilijk is om sociale contacten op te doen. We zijn daarom op zoek naar mensen die het leuk vinden om hier een positieve bijdrage aan te leveren. Denk aan: lekker wandelen en al wijzend nieuwe woordjes leren, of samen oefenen met brieven in het Nederlands schrijven. Laagdrempelig en luchtig, geen vooropleiding nodig. Ben jij 1 tot 3 uur per week beschikbaar en lijkt het je leuk om een maatje te worden van een AZC-bewoner (rond jouw leeftijd), of zou je eerst graag meer informatie willen? Neem contact op met Chedi: c.benmansour@humanitas.nl / 06-17758043

Project
Jongeren
Hilversum, Huizen

Wereldwinkel Hilversum zoekt vrijwilligers

Wereldwinkel Hilversum

De Wereldwinkel Hilversum zoekt nieuwe vrijwilligers om op een ochtend of middag in de Wereldwinkel in het centrum van Hilversum Fair Trade en/of duurzaam geproduceerde artikelen te verkopen en het verhaal erachter te vertellen. Zo kunnen de producenten in de derde Wereld die een eerlijk loon voor hun werk ontvangen, hun gezin onderhouden en hun kinderen naar school kunnen gaan. Dit is voor hun toekomst heel belangrijk. Wij zijn een gezellige organisatie met leuke collega's en allemaal vrijwilliger. Ook onze klanten vertellen ons mooie verhalen. Onze vacatures zijn voor verschillende dagdelen. Wil je meer weten? Stuur een berichtje, dan maken we een afspraak om kennis te maken.

Structureel
Jongeren