csrf
Young Impact logo
Young Impact

Help mee bij de vogeltjesrace op de kermis

Onze vogeltjesrace staat op de nostalgische kermis bij de Zeven Geitjes. Het is een spel waarin de duurzame ontwikkelingsdoelen centraal staan. We vragen aandacht voor een eerlijke en duurzame wereld in Tilburg en in Matagalpa (Nicaragua). Deelnemers kiezen een doel en moeten hun vogeltje met een waterpistool naar de finish spuiten. Daarna gaan ze met elkaar op de foto. Je moet de deelnemers informeren en het spel op een enthousiaste manier begeleiden, samen met andere (ervaren) vrijwilligers. Er wordt gewerkt in shifts: 12-16 uur en 16-20 uur. Voor een maaltijd wordt gezorgd.

Lees meer

eenmalig

Tilburg

Maximaal 2 deelnemers

Activiteitenbegeleiding

Beschrijving

Onze vogeltjesrace staat op de nostalgische kermis bij de Zeven Geitjes. Het is een spel waarin de duurzame ontwikkelingsdoelen centraal staan. We vragen aandacht voor een eerlijke en duurzame wereld in Tilburg en in Matagalpa (Nicaragua). Deelnemers kiezen een doel en moeten hun vogeltje met een waterpistool naar de finish spuiten. Daarna gaan ze met elkaar op de foto.
Je moet de deelnemers informeren en het spel op een enthousiaste manier begeleiden, samen met andere (ervaren) vrijwilligers. Er wordt gewerkt in shifts: 12-16 uur en 16-20 uur. Voor een maaltijd wordt gezorgd.

Praktische informatie

Eenmalig 4 tot 8 uur

19-07-2024

20-07-2024

Locatie

Tilburg

Maximaal aantal deelnemers

Maximaal 2 deelnemers

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Geschikt voor (kleine) groepen

Geschikt voor jongeren

Extra begeleiding mogelijk

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Impactgebied

Evenementen & festivals

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Tilburg

Jongeren gezocht voor Wake Up Your Mind!

Vluchtelingenwerk Zuid Nederland

Ben jij tussen de 17 & 29 jaar en wil jij het verschil maken? Woon jij in (de omgeving van) Tilburg en heb jij zin om met leeftijdsgenoten mee te doen aan een leuk maatschappelijk project dat ook nog eens goed op je CV staat? Wil jij graag vanuit een ander perspectief leren kijken en nieuwe mensen leren kennen en ervaringen delen? Meld je dan aan om deel te nemen aan project Wake Up Your Mind! van VluchtelingenWerk Nederland. Wake Up Your Mind! is voor jonge vluchtelingen en Nederlandse jongeren tussen de 17 & 29 jaar die graag in contact willen komen met leeftijdsgenoten met een andere culturele achtergrond. Door middel van het bedenken van activiteiten maken jongeren kennis met elkaar. Samenwerking en gelijkwaardigheid staan centraal! Wat ga je doen? Als je meedoet aan een het project, dan neem je gedurende ongeveer 4-5 maanden deel aan wekelijkse bijeenkomsten met een groepje van 12 jongeren. De bijeenkomsten draaien om creativiteit, betrokkenheid, ondernemerschap, heel veel plezier en elkaar leren kennen! Jullie hebben zelf de regie in handen en gaan zelf een activiteit bedenken en uitvoeren. De activiteiten dragen bij aan sociale verbinding en inclusie. Wij bieden kaders, aanvullende workshops en training(en) zodat iedereen de kans krijgt zich te ontwikkelen. Aan wat voor activiteiten kun je denken? Een cultuurevent, een campagne, een sportdag voor kinderen in het AZC, evenementen in de wijk, filmprojecten, foto-exposities, interculturele eet-avonden, een tijdschrift maken, taalles geven aan jongeren, een Vlog over het leven in Nederland voor jongeren in het AZC, etc. Wanneer? Per locatie start er 2x per jaar een groep. De volgende groep in Tilburg start september 2024. Ben jij enthousiast over het project en wil je graag meedoen? Meld je dan aan via onze website of neem direct contact op met de projectmedewerker in Tilburg, Merel. Contractduur 4-5 maanden Parttime uren: +/- 3 uur per week Wake Up Your Mind! is een project in het kader van Maatschappelijke Diensttijd (MDT)

Project
Jongeren
Gilze en Rijen

Social media expert gezocht

Stichting De Muzikale Octopus

Vind je het leuk om ons te komen helpen met onze sociale media kanalen, zoals Facebook, Instagram, YouTube, TikTok enzovoort. Weet jij hoe je alle tools kunt gebruiken? Wil jij samen met mij meedenken om via de sociale media de doelgroep te bereiken. Dan ben jij degene die wij zoeken? Over Stichting en Muziekschool Plus Doel Stichting is om partijen in de huidige maatschappij te laten zien, dat muziek een heilzame werking heeft naar mensen met een beperking. De paraplu is Stichting de Muzikale Octopus en daaronder hangt onder andere de “Muziekschool Plus”, die momenteel fungeert als het uitvoerend/werkorgaan. Dit kan in de nabije toekomst ook een andere organisatie zijn. Naast de persoonlijke aandacht, sociale en muzikale groei en leerlingen begeleiden met een beperking of bijvoorbeeld autisme, staat de "PLUS" in Muziekschool Plus voor zo veel meer.

Structureel
Jongeren
Gilze en Rijen

Hulp gevraagd bij evenementen

Stichting De Muzikale Octopus

Volgend jaar wordt een feestjaar. Ook dit jaar vieren wij feest! Om alles te kunnen organiseren ben ik op zoek naar iemand die het leuk vindt om mij te helpen. Samen brainstormen over wat en hoe we dat gaan doen. Samen op zoek naar sponsoren, meedenken met het programma en de uitvoering. Samen een muzikaal evenement organiseren voor inwoners in de gemeente Gilze & Rijen. Waarvoor o.a. financiële steun? Om de 2 jaar nemen de leerlingen van Muziekschool Plus deel aan de uitvoering ‘Cantus Autismus’. Tijdens deze uitvoering wordt er een muzikale combinatie gemaakt van reguliere leerlingen en leerlingen met een bijzondere eigenschap zoals een beperking of autisme. Deze uitvoering is bedoeld om de medemens te laten zien dat iedereen er mag zijn, iedereen uniek is en dat zij heel erg goed samen kunnen werken. De muzikale uitvoering zal dan ook bijdragen aan een positieve cognitieve, motorische en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Over Stichting en Muziekschool Plus Doel Stichting is om partijen in de huidige maatschappij te laten zien, dat muziek een heilzame werking heeft naar mensen met een beperking. De paraplu is Stichting de Muzikale Octopus en daaronder hangt onder andere de “Muziekschool Plus”, die momenteel fungeert als het uitvoerend/werkorgaan. Dit kan in de nabije toekomst ook een andere organisatie zijn. Naast de persoonlijke aandacht, sociale en muzikale groei en leerlingen begeleiden met een beperking of bijvoorbeeld autisme, staat de "PLUS" in Muziekschool Plus voor zo veel meer.

Structureel
Jongeren
Tilburg

Zaterdaghulp KringloopWarenhuis

Portagora

Voor KringloopWarenhuis PortAgora zoeken wij vrijwilligers die op de zaterdag beschikbaar zijn. Dat kan zijn iedere zaterdag, een ochtend, een middag, een dag in de twee, drie weken. We hebben mensen nodig om te helpen in de winkel. Met voorkomende werkzaamheden zoals spullen aannemen en opruimen, helpen met sorteren van kleding, ophangen in de winkel, goederen in de winkel plaatsen, rondlopen en kijken of alles er nog netjes bij staat/hangt, evt. hulp bij de kassa. Uiteraard bestaat na verloop van tijd en bij geschiktheid de mogelijkheid om je werktijden uit te breiden naar andere dagen als je het leuk vindt (en wij jou ook leuk vinden). We zijn een KringloopWarenhuis dat alleen maar met vrijwilligers werkt, de winst die we maken gaat allemaal naar goede doelen. De vrijwilligers mogen zelf meedenken en meebepalen welke goede doelen dat zijn. We zijn allemaal trots op onze mooie organisatie en dat stralen we ook uit naar buiten toe. Het onderling contact tussen de medewerkers is heel erg goed en dat vinden we allemaal enorm belangrijk. Iedere medewerker heeft zijn/haar eigen kwaliteiten en die respecteren we van elkaar. Uiteraard heeft PortAgora duurzaamheid en respect voor het milieu hoog in het vaandel staan. Je hoeft geen specifieke kwaliteiten te hebben. Vooral zin hebben om je steentje bij te dragen aan de zogeheten circulaire economie en sociaal zijn. Dan zien we je heel graag bij onze gezellige club komen! Stuur een bericht of loop binnen in bij PortAgora (achter de Westermarkt, naast de Action).

Structureel
Jongeren
Tilburg

Vrijwilliger gevraagd voor Beweeg activiteit

De Wever

Op onze locatie Joannes Zwijsen is er om de week op Dinsdagmiddag van 15 tot 16.30 uur een beweeg activiteit voor ouderen. De Welzijns medewerker begeleidt deze activiteit en jij zou een ondersteunende functie hebben; bewoners halen en brengen, tijdens de activiteit enthousiasmeren en ondersteunen. De nadruk ligt op bewegen en dansen op de stoel en wordt natuurlijk door muziek ondersteund!. Zou jij 2 uurtjes de tijd hebben , om de week , op dinsdagmiddag en zelf ook fit genoeg zijn om rolstoelen te duwen en te bukken etc. meld je dan aan bij de vrijwilligers coördinator Anke

Structureel
Jongeren
Tilburg

"Ik wil iets doen maar ik weet niet wat..."

De Wever Padua

"Ik wil iets doen maar ik weet niet wat..." Als je het lastig vindt om te bedenken wat je leuk vindt, wat bij je past, dan wil ik je zeker helpen daar achter te komen. In ons woonzorgcentrum Padua werken we met een professioneel team Welzijn aan mooie dingen voor onze bewoners. Er is een vast programma maar ook out of the box denken, daar zijn onze collega's goed in. Daarom vind ik dit een fantastische locatie om te werken. Het lukt me steeds weer een geweldig leuke plek voor onze vrijwilligers te vinden, iets wat precies bij hen past. Dat wil ik voor jou ook doen. Dus weet je even niet wat je zou willen doen? Maar voel je wel dat je een binding hebt met mensen met dementie? Laten we dan samen kijken hoe we onze bewoners een blij moment kunnen geven. Zodat je zelf ook met een glimlach weer naar huis gaat. App, mail of bel mij gerust even.

Structureel
Jongeren
Tilburg

Zumba begeleider

De Wever

Op een steenworp afstand van het centrum, in het hart van de Besterd, ligt De Bijsterstede. Op deze plek ontmoeten wijkgenoten, jong en oud elkaar in één gebouw. Hier bevinden zich namelijk naast het woonzorgcentrum ook een wijkgebouw en basisschool. Bij De Bijsterstede vinden we huiselijkheid en gezelligheid heel belangrijk. De Bijsterstede deelt samen met wijkcentrum Het Spoor en basisschool De Stappen een groot plein. We organiseren regelmatig gezamenlijke activiteiten én iedereen kan aan elkaars activiteiten meedoen. Er is veel betrokkenheid met de buurt en dit maakt de omgeving echt levendig en gezellig. Heb je een passie voor dans en wil je bijdragen aan de vitaliteit en het welzijn van onze bewoners? Dan zijn wij op zoek naar jou! Functieomschrijving: Als vrijwilliger bij onze zumbales breng je energie en vrolijkheid in het leven van onze bewoners. Je zorgt ervoor dat de bewoners een fantastische tijd hebben tijdens hun zumbales en begeleidt hen van en naar de les. Werkzaamheden: - Aanwezig zijn om 10.30 uur. - Bewoners ophalen en begeleiden naar de zumbales. - Samen met de bewoners koffie drinken voorafgaand aan de les. - Begeleiden van bewoners tijdens de zumbales (11.30 – 12.00 uur). - Bewoners na afloop terugbrengen naar hun afdeling/appartement. - Klaar om uiterlijk 13.00 uur. Wij bieden: - Een gezellige en energieke werkomgeving. - De kans om een positieve impact te maken op het leven van onze bewoners. - Gratis koffie en een hoop plezier! - Je wordt door een Welzijnsmedewerker ingewerkt. Wie zoeken wij? - Enthousiaste en energieke vrijwilligers met affiniteit voor dans en ouderen. - Betrouwbaar en betrokken personen die graag een handje helpen. - Geen specifieke ervaring vereist, maar een positieve instelling en goede communicatieve vaardigheden. - Iemand die zelfstandig kan werken tijdens deze les. - Je hebt affiniteit met bewegen en muziek Elke maandagochtend, behalve tijdens zon en feestdagen en de schoolvakanties. Kom en maak een verschil in de levens van onze bewoners. We kijken ernaar uit je te ontmoeten! Met vriendelijke groet, Dymphy Administratief medewerker VW De Bijsterstede

Structureel
Jongeren