csrf
Young Impact logo
Young Impact

Vrijwilliger tuin zorgcomplex Tilburg

Wat ga je doen? Woonlandschap de Leyhoeve in Tilburg is omringd door een mooie parkachtige tuin die grenst aan het naastgelegen Leypark. Onze bewoners komen er graag voor een wandeling of om er even te zitten. Als vrijwilliger tuin help je onze hovenier Henny bij het onderhouden van de tuinen en het terrein rondom Leyhoeve Tilburg. Je helpt bij diverse (lichte) tuinwerkzaamheden, zoals bladeren opruimen, planten water geven, kleine snoei werkzaamheden of onkruid verwijderen. Wie zoeken wij? Jij bent op zoek naar vrijwilligerswerk voor een aantal uurtjes per week waarbij je lekker actief bezig bent. Je houdt van werken in de buitenlucht. Ervaring als hovenier is zeker niet nodig. Groene vingers zijn daarentegen wel handig Wat krijg je ervoor terug? Je krijgt weliswaar geen vergoeding of salaris, maar je krijgt er zeker iets voor terug! Het belangrijkste daarbij is dankbaarheid en mooie, waardevolle momenten en ontmoetingen. Daarnaast zien we jou vanzelfsprekend als onderdeel van ons team. Je kunt rekenen op goede begeleiding door de collega’s met wie je samenwerkt. Kortom: wij zorgen voor professionele ondersteuning en duidelijke afspraken. Daarnaast zorgen we voor een vrijwilligersovereenkomst. Over De Leyhoeve Woonlandschap de Leyhoeve is een innovatief woonconcept voor senioren. Momenteel hebben wij twee vestigingen: in Tilburg (geopend in 2016) en Groningen (geopend in 2018). Centraal staan leefplezier, kwaliteit, woongenot en gastvrijheid. Wij bieden een zeer grote verscheidenheid aan huurappartementen en daarnaast zorg(hotel)suites die van alle gemakken zijn voorzien. Ook beschikt De Leyhoeve over zorgvleugels waar continue zorg geleverd wordt aan bewoners met (vooral) een vorm van dementie. Een aangename omgeving waar mensen – ook als zij ouder worden – ontspannen kunnen blijven wonen. Met als het nodig is thuiszorg, dagbesteding of 24-uurs zorg binnen handbereik, zodat zij met een gerust hart naar de toekomst kunnen kijken. Maar ook een plek waar jong en oud heerlijk kunnen eten en drinken in de verschillende sfeervolle horecagelegenheden, met prachtige ruimtes om te vergaderen of iets te vieren. Kortom: Alles draait hier om genieten. Of het nu gaat om comfortabel wonen voor senioren, een (complexere) zorgvraag of een fijne plek waar mensen heerlijk kunnen eten, drinken, vergaderen of vieren. Iedereen is van harte welkom! Woonlandschap de Leyhoeve: Samen aangenaam oud worden.

Lees meer

structureel

Tilburg

Klussen buiten & tuin

Beschrijving

Wat ga je doen?
Woonlandschap de Leyhoeve in Tilburg is omringd door een mooie parkachtige tuin die grenst aan het naastgelegen Leypark. Onze bewoners komen er graag voor een wandeling of om er even te zitten. Als vrijwilliger tuin help je onze hovenier Henny bij het onderhouden van de tuinen en het terrein rondom Leyhoeve Tilburg. Je helpt bij diverse (lichte) tuinwerkzaamheden, zoals bladeren opruimen, planten water geven, kleine snoei werkzaamheden of onkruid verwijderen.

Wie zoeken wij?
Jij bent op zoek naar vrijwilligerswerk voor een aantal uurtjes per week waarbij je lekker actief bezig bent. Je houdt van werken in de buitenlucht. Ervaring als hovenier is zeker niet nodig. Groene vingers zijn daarentegen wel handig

Wat krijg je ervoor terug?
Je krijgt weliswaar geen vergoeding of salaris, maar je krijgt er zeker iets voor terug! Het belangrijkste daarbij is dankbaarheid en mooie, waardevolle momenten en ontmoetingen. Daarnaast zien we jou vanzelfsprekend als onderdeel van ons team. Je kunt rekenen op goede begeleiding door de collega’s met wie je samenwerkt. Kortom: wij zorgen voor professionele ondersteuning en duidelijke afspraken. Daarnaast zorgen we voor een vrijwilligersovereenkomst.

Over De Leyhoeve
Woonlandschap de Leyhoeve is een innovatief woonconcept voor senioren. Momenteel hebben wij twee vestigingen: in Tilburg (geopend in 2016) en Groningen (geopend in 2018). Centraal staan leefplezier, kwaliteit, woongenot en gastvrijheid. Wij bieden een zeer grote verscheidenheid aan huurappartementen en daarnaast zorg(hotel)suites die van alle gemakken zijn voorzien. Ook beschikt De Leyhoeve over zorgvleugels waar continue zorg geleverd wordt aan bewoners met (vooral) een vorm van dementie. Een aangename omgeving waar mensen – ook als zij ouder worden – ontspannen kunnen blijven wonen. Met als het nodig is thuiszorg, dagbesteding of 24-uurs zorg binnen handbereik, zodat zij met een gerust hart naar de toekomst kunnen kijken. Maar ook een plek waar jong en oud heerlijk kunnen eten en drinken in de verschillende sfeervolle horecagelegenheden, met prachtige ruimtes om te vergaderen of iets te vieren. Kortom: Alles draait hier om genieten. Of het nu gaat om comfortabel wonen voor senioren, een (complexere) zorgvraag of een fijne plek waar mensen heerlijk kunnen eten, drinken, vergaderen of vieren. Iedereen is van harte welkom! Woonlandschap de Leyhoeve: Samen aangenaam oud worden.

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 8 uur

Locatie

Tilburg

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Tuin, dieren & natuur

Categorie

Klussen buiten & tuin
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Tilburg

Jongeren gezocht voor Wake Up Your Mind!

Vluchtelingenwerk Zuid Nederland

Ben jij tussen de 17 & 29 jaar en wil jij het verschil maken? Woon jij in (de omgeving van) Tilburg en heb jij zin om met leeftijdsgenoten mee te doen aan een leuk maatschappelijk project dat ook nog eens goed op je CV staat? Wil jij graag vanuit een ander perspectief leren kijken en nieuwe mensen leren kennen en ervaringen delen? Meld je dan aan om deel te nemen aan project Wake Up Your Mind! van VluchtelingenWerk Nederland. Wake Up Your Mind! is voor jonge vluchtelingen en Nederlandse jongeren tussen de 17 & 29 jaar die graag in contact willen komen met leeftijdsgenoten met een andere culturele achtergrond. Door middel van het bedenken van activiteiten maken jongeren kennis met elkaar. Samenwerking en gelijkwaardigheid staan centraal! Wat ga je doen? Als je meedoet aan een het project, dan neem je gedurende ongeveer 4-5 maanden deel aan wekelijkse bijeenkomsten met een groepje van 12 jongeren. De bijeenkomsten draaien om creativiteit, betrokkenheid, ondernemerschap, heel veel plezier en elkaar leren kennen! Jullie hebben zelf de regie in handen en gaan zelf een activiteit bedenken en uitvoeren. De activiteiten dragen bij aan sociale verbinding en inclusie. Wij bieden kaders, aanvullende workshops en training(en) zodat iedereen de kans krijgt zich te ontwikkelen. Aan wat voor activiteiten kun je denken? Een cultuurevent, een campagne, een sportdag voor kinderen in het AZC, evenementen in de wijk, filmprojecten, foto-exposities, interculturele eet-avonden, een tijdschrift maken, taalles geven aan jongeren, een Vlog over het leven in Nederland voor jongeren in het AZC, etc. Wanneer? Per locatie start er 2x per jaar een groep. De volgende groep in Tilburg start september 2024. Ben jij enthousiast over het project en wil je graag meedoen? Meld je dan aan via onze website of neem direct contact op met de projectmedewerker in Tilburg, Merel. Contractduur 4-5 maanden Parttime uren: +/- 3 uur per week Wake Up Your Mind! is een project in het kader van Maatschappelijke Diensttijd (MDT)

Project
Jongeren
Tilburg

Zaterdaghulp KringloopWarenhuis

Portagora

Voor KringloopWarenhuis PortAgora zoeken wij vrijwilligers die op de zaterdag beschikbaar zijn. Dat kan zijn iedere zaterdag, een ochtend, een middag, een dag in de twee, drie weken. We hebben mensen nodig om te helpen in de winkel. Met voorkomende werkzaamheden zoals spullen aannemen en opruimen, helpen met sorteren van kleding, ophangen in de winkel, goederen in de winkel plaatsen, rondlopen en kijken of alles er nog netjes bij staat/hangt, evt. hulp bij de kassa. Uiteraard bestaat na verloop van tijd en bij geschiktheid de mogelijkheid om je werktijden uit te breiden naar andere dagen als je het leuk vindt (en wij jou ook leuk vinden). We zijn een KringloopWarenhuis dat alleen maar met vrijwilligers werkt, de winst die we maken gaat allemaal naar goede doelen. De vrijwilligers mogen zelf meedenken en meebepalen welke goede doelen dat zijn. We zijn allemaal trots op onze mooie organisatie en dat stralen we ook uit naar buiten toe. Het onderling contact tussen de medewerkers is heel erg goed en dat vinden we allemaal enorm belangrijk. Iedere medewerker heeft zijn/haar eigen kwaliteiten en die respecteren we van elkaar. Uiteraard heeft PortAgora duurzaamheid en respect voor het milieu hoog in het vaandel staan. Je hoeft geen specifieke kwaliteiten te hebben. Vooral zin hebben om je steentje bij te dragen aan de zogeheten circulaire economie en sociaal zijn. Dan zien we je heel graag bij onze gezellige club komen! Stuur een bericht of loop binnen in bij PortAgora (achter de Westermarkt, naast de Action).

Structureel
Jongeren
Tilburg

Alle kinderen hebben aandacht nodig!

ContourdeTwern

Crew Recreatie is de naam van een clubje enthousiaste jongeren die in de wijk Tilburg-noord kinderactiviteiten organiseren. Geheel belangeloos zetten zij zich in voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar. Denk hierbij aan wekelijkse knutsel -en spel activiteiten, carnaval of themamiddag rondom zomer of winter. Ben je tussen de 16 en 21, hou je van kinderen en ben je een paar uurtje per week beschikbaar op de zaterdag of af en toe in het weekend? Kom meehelpen in wijkcentrum de Symfonie, dit is hun thuisbasis. Wil je meer weten? Zoek online eens naar Crew Recreatie, ze hebben diverse filmpjes geplaatst!

Structureel
Jongeren
Tilburg

Vrijwilliger gevraagd voor Beweeg activiteit

De Wever

Op onze locatie Joannes Zwijsen is er om de week op Dinsdagmiddag van 15 tot 16.30 uur een beweeg activiteit voor ouderen. De Welzijns medewerker begeleidt deze activiteit en jij zou een ondersteunende functie hebben; bewoners halen en brengen, tijdens de activiteit enthousiasmeren en ondersteunen. De nadruk ligt op bewegen en dansen op de stoel en wordt natuurlijk door muziek ondersteund!. Zou jij 2 uurtjes de tijd hebben , om de week , op dinsdagmiddag en zelf ook fit genoeg zijn om rolstoelen te duwen en te bukken etc. meld je dan aan bij de vrijwilligers coördinator Anke

Structureel
Jongeren
Tilburg

"Ik wil iets doen maar ik weet niet wat..."

De Wever Padua

"Ik wil iets doen maar ik weet niet wat..." Als je het lastig vindt om te bedenken wat je leuk vindt, wat bij je past, dan wil ik je zeker helpen daar achter te komen. In ons woonzorgcentrum Padua werken we met een professioneel team Welzijn aan mooie dingen voor onze bewoners. Er is een vast programma maar ook out of the box denken, daar zijn onze collega's goed in. Daarom vind ik dit een fantastische locatie om te werken. Het lukt me steeds weer een geweldig leuke plek voor onze vrijwilligers te vinden, iets wat precies bij hen past. Dat wil ik voor jou ook doen. Dus weet je even niet wat je zou willen doen? Maar voel je wel dat je een binding hebt met mensen met dementie? Laten we dan samen kijken hoe we onze bewoners een blij moment kunnen geven. Zodat je zelf ook met een glimlach weer naar huis gaat. App, mail of bel mij gerust even.

Structureel
Jongeren
Tilburg

Zumba begeleider

De Wever

Op een steenworp afstand van het centrum, in het hart van de Besterd, ligt De Bijsterstede. Op deze plek ontmoeten wijkgenoten, jong en oud elkaar in één gebouw. Hier bevinden zich namelijk naast het woonzorgcentrum ook een wijkgebouw en basisschool. Bij De Bijsterstede vinden we huiselijkheid en gezelligheid heel belangrijk. De Bijsterstede deelt samen met wijkcentrum Het Spoor en basisschool De Stappen een groot plein. We organiseren regelmatig gezamenlijke activiteiten én iedereen kan aan elkaars activiteiten meedoen. Er is veel betrokkenheid met de buurt en dit maakt de omgeving echt levendig en gezellig. Heb je een passie voor dans en wil je bijdragen aan de vitaliteit en het welzijn van onze bewoners? Dan zijn wij op zoek naar jou! Functieomschrijving: Als vrijwilliger bij onze zumbales breng je energie en vrolijkheid in het leven van onze bewoners. Je zorgt ervoor dat de bewoners een fantastische tijd hebben tijdens hun zumbales en begeleidt hen van en naar de les. Werkzaamheden: - Aanwezig zijn om 10.30 uur. - Bewoners ophalen en begeleiden naar de zumbales. - Samen met de bewoners koffie drinken voorafgaand aan de les. - Begeleiden van bewoners tijdens de zumbales (11.30 – 12.00 uur). - Bewoners na afloop terugbrengen naar hun afdeling/appartement. - Klaar om uiterlijk 13.00 uur. Wij bieden: - Een gezellige en energieke werkomgeving. - De kans om een positieve impact te maken op het leven van onze bewoners. - Gratis koffie en een hoop plezier! - Je wordt door een Welzijnsmedewerker ingewerkt. Wie zoeken wij? - Enthousiaste en energieke vrijwilligers met affiniteit voor dans en ouderen. - Betrouwbaar en betrokken personen die graag een handje helpen. - Geen specifieke ervaring vereist, maar een positieve instelling en goede communicatieve vaardigheden. - Iemand die zelfstandig kan werken tijdens deze les. - Je hebt affiniteit met bewegen en muziek Elke maandagochtend, behalve tijdens zon en feestdagen en de schoolvakanties. Kom en maak een verschil in de levens van onze bewoners. We kijken ernaar uit je te ontmoeten! Met vriendelijke groet, Dymphy Administratief medewerker VW De Bijsterstede

Structureel
Jongeren
Tilburg

Eet smakelijk! Ook voor niet-koks.

De Wever Padua

Liefde en aandacht, dat is alles wat onze mensen nodig hebben. Heb je daar genoeg van en vind je onderstaande activiteit leuk, dan mail, bel, of app mij? Eten koken op de afdeling Vind je het leuk om te koken? Dan kook gezellig mee, samen met de woonondersteuner en soms met bewoners die dat nog kunnen en heel graag doen. Vind je het niet leuk om te koken? Kom dan ook! Het is heel fijn als je helpt met de mensen bezig te houden, en hen aandacht te geven. Samen tafel dekken. Een praatje maken. Want dan duurt het wachten op het eten voor hen minder lang. Het is quality time voor hen. En de woonondersteuner heeft zijn of haar handen vrij om iets lekkers op tafel te toveren. Soms kun je iemand helpen met eten, als je dat zelf wilt. Wanneer? Op alle dagen van de week behalve woensdag van 16.00 tot 18.00 uur. Op woensdag van 11 tot 13.00 uur want dan eten de mensen tussen de middag warm. Je maakt deel uit van een fijn team dat goed op elkaar is ingespeeld en je wordt begeleid door een collega van ons professioneel team welzijn. Padua is een hartelijk huis met veel warmte en aandacht en we doen ons best om steeds de juiste dingen te doen. Veel vrijwilligers werken al heel lang bij ons en dat is een goed teken. Ook jij bent van harte welkom. Er is aandacht voor jou, voor wat je graag wilt doen, en voor hoe je je wilt ontwikkelen.

Structureel
Jongeren