csrf
Young Impact logo
Young Impact

Vind jij het leuk om voor te lezen?

Er is een cliënt binnen Thebe Elisabeth die het ontzettend leuk vind als er wordt voorgelezen voor haar. Het betreft een cliënt die zelf het gesprek niet meer kan voeren maar het gesprek wel kan volgen en antwoord kan geven door haar arm omlaag of omhoog te houden als je een vraag stelt. We kunnen het voorlezen afstemmen op jouw beschikbaarheid. Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Met vriendelijke groet, Jenny Coördinator vrijwilligers & activiteiten begeleiding PG Elisabeth

Lees meer

structureel

Goirle

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Taal & lezen

Beschrijving

Er is een cliënt binnen Thebe Elisabeth die het ontzettend leuk vind als er wordt voorgelezen voor haar. Het betreft een cliënt die zelf het gesprek niet meer kan voeren maar het gesprek wel kan volgen en antwoord kan geven door haar arm omlaag of omhoog te houden als je een vraag stelt. We kunnen het voorlezen afstemmen op jouw beschikbaarheid. Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Met vriendelijke groet,

Jenny
Coördinator vrijwilligers & activiteiten begeleiding PG Elisabeth

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 1 uur

Locatie

Goirle

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Impactgebied

Onderwijs & educatie
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Taal & lezen
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Tilburg

Heb je even voor mij?

De Wever

Op locatie Koningsvoorde woont een Mevrouwdie heel graag een maatje zou willen hebben om fijn op de woensdagmiddag of vrijdagmiddag in de rolstoel naar buiten te kunnen gaan......... Of met redelijk weer lekker samen even heerlijk buiten op het terras van de Brasserie te gaan zitten , een praatje etc. Kortom deze vrouw heeft behoefte aan gezelschap en even persoonlijke aandacht. Mevrouw is wel erg doof dus echt lang met elkaar praten is té vermoeiend voor haar én wellicht ook voor jouzelf!, maar gewoon even samen zijn, los van haar echtgenoot , zou in deze hen allebei goed doen! DUS heb jij elke week een uurtje of twee uurtjes de tijd dan zou jij een welkome aanvulling in het leven van deze bewoner kunnen zijn! Interesse; neem contact op met Anke , vrijw. coördinator.

Structureel
Jongeren
Tilburg

Vrijwilliger tuin zorgcomplex Tilburg

Leyhoeve Zorg b.v.

Wat ga je doen? Woonlandschap de Leyhoeve in Tilburg is omringd door een mooie parkachtige tuin die grenst aan het naastgelegen Leypark. Onze bewoners komen er graag voor een wandeling of om er even te zitten. Als vrijwilliger tuin help je onze hovenier Henny bij het onderhouden van de tuinen en het terrein rondom Leyhoeve Tilburg. Je helpt bij diverse (lichte) tuinwerkzaamheden, zoals bladeren opruimen, planten water geven, kleine snoei werkzaamheden of onkruid verwijderen. Wie zoeken wij? Jij bent op zoek naar vrijwilligerswerk voor een aantal uurtjes per week waarbij je lekker actief bezig bent. Je houdt van werken in de buitenlucht. Ervaring als hovenier is zeker niet nodig. Groene vingers zijn daarentegen wel handig Wat krijg je ervoor terug? Je krijgt weliswaar geen vergoeding of salaris, maar je krijgt er zeker iets voor terug! Het belangrijkste daarbij is dankbaarheid en mooie, waardevolle momenten en ontmoetingen. Daarnaast zien we jou vanzelfsprekend als onderdeel van ons team. Je kunt rekenen op goede begeleiding door de collega’s met wie je samenwerkt. Kortom: wij zorgen voor professionele ondersteuning en duidelijke afspraken. Daarnaast zorgen we voor een vrijwilligersovereenkomst. Over De Leyhoeve Woonlandschap de Leyhoeve is een innovatief woonconcept voor senioren. Momenteel hebben wij twee vestigingen: in Tilburg (geopend in 2016) en Groningen (geopend in 2018). Centraal staan leefplezier, kwaliteit, woongenot en gastvrijheid. Wij bieden een zeer grote verscheidenheid aan huurappartementen en daarnaast zorg(hotel)suites die van alle gemakken zijn voorzien. Ook beschikt De Leyhoeve over zorgvleugels waar continue zorg geleverd wordt aan bewoners met (vooral) een vorm van dementie. Een aangename omgeving waar mensen – ook als zij ouder worden – ontspannen kunnen blijven wonen. Met als het nodig is thuiszorg, dagbesteding of 24-uurs zorg binnen handbereik, zodat zij met een gerust hart naar de toekomst kunnen kijken. Maar ook een plek waar jong en oud heerlijk kunnen eten en drinken in de verschillende sfeervolle horecagelegenheden, met prachtige ruimtes om te vergaderen of iets te vieren. Kortom: Alles draait hier om genieten. Of het nu gaat om comfortabel wonen voor senioren, een (complexere) zorgvraag of een fijne plek waar mensen heerlijk kunnen eten, drinken, vergaderen of vieren. Iedereen is van harte welkom! Woonlandschap de Leyhoeve: Samen aangenaam oud worden.

Structureel
Jongeren
Tilburg

Dierenbescherming zoekt scholenvoorlichters

Dierenbescherming

De Dierenbescherming zoekt vrijwilligers die hun eigen omgeving voorlichting kunnen geven op basisscholen met behulp van het Dierenbeschermersspel. Zo draag je bij aan de bewustwording van kinderen over dierenwelzijn en bevorder je diervriendelijk gedrag. Het betreft een zelfstandige functie voor gemiddeld zo'n 4 uur per week. De taken: - Het voorbereiden en geven van gastlessen - Het werven van nieuwe scholen - Je eigen planning registeren Wat zoeken wij? Naast dat je de doelstellingen van de Dierenbescherming onderschrijft heb je: - Pedagogisch inzicht - Goede communicatieve vaardigheden - Grote mate van zelfstandigheid - MBO werk en denk niveau En ben je: - Representatief, enthousiast en flexibel - Goed in de omgang met kinderen - Vaardig in de Nederlandse taal in woord en geschrift Wat bieden wij? - Een gezellig team van scholenvoorlichters - Begeleiding door ervaren krachten - De mogelijkheid tot deelname aan opleidingen uit onze DB Academy - Een online werkomgeving - Reiskostenvergoeding De Dierenbescherming is een non-profit organisatie, die opkomt voor de belangen van dieren. Door voorlichting, lobby en acties werken we aan een diervriendelijke samenleving. Voorlichting op basisscholen behoort ook tot onze activiteiten. Zo werken we aan de bewustwording van kinderen op het gebied van dierenwelzijn. Want jong geleerd, is oud gedaan!

Structureel
Jongeren
Tilburg

Vacature Eerste Hulpverlener

EHBO vereniging Petrus Donders Tilburg

Kath. Ver. EHBO Petrus Donders Tilburg Onze EHBO-vereniging verzorgt al 95 jaren eerste hulp opleidingen in Tilburg Ben jij degene die kan helpen als het nodig is? En het zou willen leren en doen. Want eerste hulp bieden is vooral DOEN. Daarom starten we binnenkort met een basiscursus EHBO. incl. reanimatie en Eerste Hulp aan Kinderen. Eerste hulp bieden in elke situatie of dit nu thuis is, op je werk, (sport)vereniging of tijdens vakantie! Eigenlijk altijd! Ben dus voorbereid en help! Doen dus (de cursus). Of zou je graag eerste hulp verlenen tijdens evenementen. Ook daarvoor kun je bij ons terecht als lid van onze vaste hulp. Geen (geldig) diploma ook dan kunnen we je helpen, wij leiden je op!

Structureel
Jongeren