csrf
Young Impact logo
Young Impact

Leer jij Pim weer pianospelen?

Pim* is 83 en woont samen met zijn vrouw. Het is een vriendelijke, intelligente man die van muziek houdt. Hij heeft verlies van korte termijngeheugen en weet af en toe niet waar hij is. Hij beseft goed dat hij geheugenproblemen heeft. Pim heeft vroeger piano gespeeld. Hij zingt nu met veel enthousiasme in een koor. Wat ga je doen? Pim wil naast het zingen graag het pianospelen weer oppakken. Dit zou heel goed voor hem zijn, ook voor oefening van het geheugen. Pim moet wel opnieuw beginnen. Er zijn boekjes voor beginners in huis. Hij wil graag door jou begeleid worden om dit weer te gaan doen. Je spreekt in overleg af. De voorkeur is woensdagochtend 1 tot 1,5 uur. Wie ben jij? Je houdt net als Pim van muziek en pianospelen. Je kunt ermee omgaan dat Pim geheugenproblemen heeft. Dit zal het pianospelen niet in de weg zitten, want dat zit opgeslagen in het lange termijngeheugen van Pim. Samen ga je het vermogen om piano te spelen weer aanspreken. Je bent geduldig en vindt het niet erg om te herhalen. Wat levert het je op? Je geeft Pim en zijn partner een fijne tijd. Doordat jij er bent, kan Pim opnieuw genieten van zijn hobby. Zijn vrouw kan op dat moment iets voor zichzelf doen en zo opladen. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. Wij waarderen onze vrijwilligers! BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten. *Pim is niet zijn echte naam

Lees meer

structureel

Breda

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Pim* is 83 en woont samen met zijn vrouw. Het is een vriendelijke, intelligente man die van muziek houdt. Hij heeft verlies van korte termijngeheugen en weet af en toe niet waar hij is. Hij beseft goed dat hij geheugenproblemen heeft. Pim heeft vroeger piano gespeeld. Hij zingt nu met veel enthousiasme in een koor.

Wat ga je doen?
Pim wil naast het zingen graag het pianospelen weer oppakken. Dit zou heel goed voor hem zijn, ook voor oefening van het geheugen. Pim moet wel opnieuw beginnen. Er zijn boekjes voor beginners in huis. Hij wil graag door jou begeleid worden om dit weer te gaan doen. Je spreekt in overleg af. De voorkeur is woensdagochtend 1 tot 1,5 uur.

Wie ben jij?
Je houdt net als Pim van muziek en pianospelen. Je kunt ermee omgaan dat Pim geheugenproblemen heeft. Dit zal het pianospelen niet in de weg zitten, want dat zit opgeslagen in het lange termijngeheugen van Pim. Samen ga je het vermogen om piano te spelen weer aanspreken. Je bent geduldig en vindt het niet erg om te herhalen.

Wat levert het je op?
Je geeft Pim en zijn partner een fijne tijd. Doordat jij er bent, kan Pim opnieuw genieten van zijn hobby. Zijn vrouw kan op dat moment iets voor zichzelf doen en zo opladen. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg.

Wij waarderen onze vrijwilligers!
BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten.

*Pim is niet zijn echte naam

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 2 uur

woensdag

Locatie

Breda

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Mantelzorgers

Ouderen

Impactgebied

Kunst & cultuur
Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van BredaMantelzorg

Breda

BESPREEK JIJ DE ACTUALITEITEN MET JANNEKE?

BredaMantelzorg

Janneke* is 93 en woont alleen. Het is een vriendelijke, spraakzame dame die van gezelligheid en een praatje houdt. Ze houdt de krant goed bij en kijkt graag naar praatprogramma’s. Soms heeft ze sombere momenten. Wat ga je doen? Je spreekt wekelijks af met Janneke. Ze maakt graag een praatje met je, onder andere over wat er nu in de wereld speelt. Of jullie gaan bij lekker weer even samen naar buiten met de rollator. Wie ben jij? Jij bent een vrouw tussen de 40 en 60 jaar, die net als Janneke de actualiteiten bijhoudt en hierover gemakkelijk praat. Jij kunt goed omgaan met de sombere momenten die Janneke af en toe heeft en reageert hier rustig en daadkrachtig op. Wat levert het je op? Je geeft Janneke een fijne tijd. Ook stelt het haar dochters gerust dat jij bij haar bent. Zij hoeven daardoor iets minder vaak langs te gaan. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. ​Wij waarderen onze vrijwilligers! ​BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Je krijgt een cursus waarin je leert om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten.

Structureel
Jongeren

Anderen bekeken ook

Breda

Scheidsrechter zaalvoetbal

ZFB Breda

Na een korte cursus (en eventuele begeleiding indien nodig) zelfstandig fluiten van een wedstrijd, en secretaris/tijdwaarnemer zijn bij 2 (max. 3) zaalvoetbalwedstrijden op 1 avond p/wk in Breda/Oosterhout. Je krijgt een scheidsrechterstenue, voor de rest zorg je zelf. Er staat een redelijke vrijwilligers- en km-vergoeding tegenover. Interesse? Neem contact op. De ZFB verwacht een enthousiaste persoon die stevig in zijn/haar schoenen staat. Iemand die het geen probleem vindt om een korte cursus te volgen, de Nederlandse taal goed machtig is om goed met de voetballers te kunnen .communiceren, en met plezier op het veld staat.

Structureel
Jongeren
Gilze en Rijen

Social media expert gezocht

Stichting De Muzikale Octopus

Vind je het leuk om ons te komen helpen met onze sociale media kanalen, zoals Facebook, Instagram, YouTube, TikTok enzovoort. Weet jij hoe je alle tools kunt gebruiken? Wil jij samen met mij meedenken om via de sociale media de doelgroep te bereiken. Dan ben jij degene die wij zoeken? Over Stichting en Muziekschool Plus Doel Stichting is om partijen in de huidige maatschappij te laten zien, dat muziek een heilzame werking heeft naar mensen met een beperking. De paraplu is Stichting de Muzikale Octopus en daaronder hangt onder andere de “Muziekschool Plus”, die momenteel fungeert als het uitvoerend/werkorgaan. Dit kan in de nabije toekomst ook een andere organisatie zijn. Naast de persoonlijke aandacht, sociale en muzikale groei en leerlingen begeleiden met een beperking of bijvoorbeeld autisme, staat de "PLUS" in Muziekschool Plus voor zo veel meer.

Structureel
Jongeren
Gilze en Rijen

Hulp gevraagd bij evenementen

Stichting De Muzikale Octopus

Volgend jaar wordt een feestjaar. Ook dit jaar vieren wij feest! Om alles te kunnen organiseren ben ik op zoek naar iemand die het leuk vindt om mij te helpen. Samen brainstormen over wat en hoe we dat gaan doen. Samen op zoek naar sponsoren, meedenken met het programma en de uitvoering. Samen een muzikaal evenement organiseren voor inwoners in de gemeente Gilze & Rijen. Waarvoor o.a. financiële steun? Om de 2 jaar nemen de leerlingen van Muziekschool Plus deel aan de uitvoering ‘Cantus Autismus’. Tijdens deze uitvoering wordt er een muzikale combinatie gemaakt van reguliere leerlingen en leerlingen met een bijzondere eigenschap zoals een beperking of autisme. Deze uitvoering is bedoeld om de medemens te laten zien dat iedereen er mag zijn, iedereen uniek is en dat zij heel erg goed samen kunnen werken. De muzikale uitvoering zal dan ook bijdragen aan een positieve cognitieve, motorische en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Over Stichting en Muziekschool Plus Doel Stichting is om partijen in de huidige maatschappij te laten zien, dat muziek een heilzame werking heeft naar mensen met een beperking. De paraplu is Stichting de Muzikale Octopus en daaronder hangt onder andere de “Muziekschool Plus”, die momenteel fungeert als het uitvoerend/werkorgaan. Dit kan in de nabije toekomst ook een andere organisatie zijn. Naast de persoonlijke aandacht, sociale en muzikale groei en leerlingen begeleiden met een beperking of bijvoorbeeld autisme, staat de "PLUS" in Muziekschool Plus voor zo veel meer.

Structureel
Jongeren
Breda

Ben jij de party animal voor Disco Picobello?

Disco Picobello

Omdat jongeren met een beperking ook houden van een feestje, maar niet altijd zonder begeleiding de bruine kroeg in kunnen, zijn wij 25 jaar geleden Disco Picobello gestart. Al 25 jaar zorgen we elke maand voor een leuke feestavond in een veilige omgeving. Help jij mee om de jongeren een leuke feestavond te bezorgen? Om de maandelijkse feestavond in het Belcrumhuis in goede banen te leiden zijn er best wat handen en ogen nodig. We heten iedereen persoonlijk welkom, zodat we precies weten wie er aanwezig is. We dansen lekker mee, zodat we een oogje in het zeil kunnen houden. We zijn alert tijdens de avond, zodat we een eventueel ruzietje kunnen sussen. En we zorgen er na afloop voor dat iedereen weer veilig wordt opgehaald, of met een taxi naar huis gebracht wordt. Lijkt het jou ook leuk om regelmatig een leuke feestavond bij te wonen? In contact te zijn met mensen met een beperking? Een gezellig praatje te maken? Onderdeel te worden van een leuk team van vrijwilligers? En ontzettend veel waardering te krijgen van al deze jongeren die elke maand weer een topavond beleven? Dan komen we graag met jou in contact. Informatie: De feestavond is een keer per maand op zaterdag van 19.00 tot 23.30 Locatie: Belcrumhuis

Structureel
Jongeren
Breda

Wandelende menukaart

Surplus

Ons voedingsteam op de zorgafdeling van Vredenbergh zoekt iemand die niet uitgepraat raakt over eten en de tuinboontjes van de doperwtjes kan onderscheiden. Samen met bewoners neem je even de tijd om het weekmenu in te vullen. Gezellig even een praatje over kip en nasi. Als je er energie voor hebt en de kruidenier is langs geweest help je het team met het ophalen en opruimen van de boodschappen. Heerlijk alles even aan kant! Je bent welkom op ma woe en/of vrijdag tussen 9.30-11.30 uur.

Structureel
Jongeren
Breda

Handwerk liefhebbers gezocht

Surplus Molenstaete

Wij zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers om ons team van de handwerkclub te versterken. De handwerkclub is een hartverwarmende gemeenschap die elke woensdag bijeenkomst om ouderen met dementie te begeleiden bij activiteiten zoals borduren en breien. Waarom is jouw hulp zo belangrijk? Voor ouderen met dementie zijn handwerkactiviteiten niet alleen een manier om creatief bezig te zijn, maar ook een middel om hun motorische vaardigheden en cognitieve functies te stimuleren. Door tijd en aandacht te besteden help je hun welzijn en levenskwaliteit te verbeteren. Wat verwachten we van jou? -Beschikbaarheid op woensdag, van 13.30 tot 16.00. -Geduld, vriendelijkheid en begrip voor de behoeften van ouderen met dementie. -Basisvaardigheden in handwerk zoals borduren of breien (ervaring is niet noodzakelijk, enthousiasme wel) Wat bieden wij jou? -De kans om nieuwe vaardigheden te leren en te delen. -Voldoening van het maken van een positieve impact in het leven van anderen. -Regelmatige bijeenkomsten en trainingen om jouw ervaring te verrijken. -Nog meer extra's en voordelen Ben je enthousiast geworden neem dan contact met me op. Groetjes Tamara

Structureel
Jongeren
Breda

Jij bent op zoek naar ons!

Egalazorg: De Leystroom

Raak jij van ganzenbord, een vragenspel, koekjes bakken of een maaltijd koken enthousiast? Dan pas jij bij ons en staat het kopje koffie klaar. De bewoners van Egala zorg Locatie De Leystroom zijn op zoek jou. Zij willen graag met jou gezelschapsspelletjes spelen, koffie drinken of samen koken en bakken. Spreekt dit jou aan? Lees dan snel verder! De ochtend of middag start je met een een praatje met de aanwezige bewoners op de groep en de zorgmedewerker(s). Nadat je sfeer hebt geproefd kijk je naar de aanwezige spellen, zoekt samen met de bewoners iets uit. Gezelligheid en plezier staan natuurlijk bovenaan. Hebben jullie zin om iets lekkers te bakken,? Dan kan dat ook. Heb je zelf een idee of spel? Stel het voor of neem het een keertje mee om uit te proberen. Met wie ga je de activiteit doen? De woongroepen op de Leystroom zijn kleinschalig. Op iedere woongroep wonen 8 ouderen voornamelijk met dementie. Je bent van harte welkom de ochtend of middag. De dagen en uren spreken we onderling af. Als je in het weekend kunt is dat ook heel fijn! Maak je makkelijk contact met ouderen en neem je initiatief, dan is deze vacature voor jou geschreven. Dementie bij jou nog niet bekend? Geen zorgen, we vertellen je er graag meer over bij de start van je vrijwilligerswerk. Een Verklaring Omtrent Gedrag is noodzakelijk om te kunnen starten als vrijwilliger binnen Egala Zorg. Deze vragen wij natuurlijk kosteloos voor je aan. Bij je start als vrijwilliger word je goed ingewerkt en alle vragen die je hebt beantwoord zodat je met positieve energie kunt beginnen. Er zijn mogelijkheden voor (bij)scholing of workshops waarin je tips en praktische info krijgt aangeboden. Gratis koffie/thee tijdens je vrijwilligerswerk en tijdens de lunch, een gratis kom soep. Een glimlach van een bewoner blijft je altijd bij! Tijdens een kennismakingsgesprek vertellen we je graag hoe jij onderdeel word van een team. Dus wacht niet langer en neem contact op met het team vrijwilligers Egala zorg is gevestigd in Breda en heeft drie locaties: Raffy, Lâle en De Leystroom waar we kwetsbare ouderen in een zo vertrouwd mogelijke omgeving ondersteunen bij het ouder worden. Gedreven vanuit gastvrije, persoonsgerichte en cultuurspecifieke zorg die de basis vormen voor wonen, zorg en behandeling. Raffy is er voor de Indische en Molukse ouderen, Lâle voor Turkse ouderen en De Leystroom voor ouderen in de Bredase wijken Brabantpark, Heusdenhout . Vanuit de drie locaties is er tevens een breed aanbod dagopvang, zorgverlening en verpleging voor zelfstandig wonende ouderen in Breda en omstreken. Stuur een e-mail naar teamvrijwilligers@.egalazorg.nl Je doet er toe! Word onderdeel van ons team.

Structureel
Jongeren
Breda

Stappenmaker

Surplus

Sommige bewoners van Vredenbergh kun je niet blijer maken! Je neemt ze mee naar buiten voor een rondje wandelen naar bv het Wilhelminapark, binnenstad of waar je naar toe wilt. Voor sommige mensen is een rondje om het huis al een echt uitje. Een klein uurtje van jouw tijd en gezelligheid zullen zij helemaal super vinden. Je krijgt van ons een korte training voor gebruik van rolstoel en rollator zodat je altijd in staat bent de veiligheid van onze bewoners te waarborgen en je samen kunt gaan genieten van de buitenlucht. Wanneer en hoelang je op pad gaat spreken we samen met de bewoners af maar we gaan uit van jouw wensen en die van onze bewoners. We kunnen ook een groepje creëren waarmee er meer vrijwilligers samen met mensen op pad gaan. Wat jou voorkeur heeft.

Structureel
Jongeren
Breda

Vrijwilliger Taalmaatjes aan Huis

Humanitas Regio Breda

Het project Taalmaatjes geeft taalondersteuning aan mensen die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen. We willen hiermee de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van de deelnemers vergroten, zodat zij gemakkelijker hun weg vinden in de samenleving. Vrijwilligers van Taalmaatjes begeleiden en ondersteunen anderstaligen die Nederlands willen leren of hun Nederlands willen verbeteren. Wekelijks bezoekt de vrijwilliger de deelnemer thuis om samen het Nederlands te oefenen of om samen activiteiten te ondernemen. De activiteiten van een Vrijwilliger Taalmaatjes zijn heel divers zoals: • woordenschat vergroten en spreekvaardigheid verbeteren • samen gesprekken oefenen, zoals bellen naar de tandarts om een afspraak te maken • leesvaardigheid verbeteren • ondersteunen bij huiswerk/examen als de deelnemer een cursus Nederlands volgt • samen een activiteit ondernemen, zoals boodschappen doen in een supermarkt of naar de bibliotheek Wij zoeken mensen die: • belangstelling en respect voor andere culturen hebben; • de Nederlandse taal goed beheersen; • wekelijks 2 uur vrij kunnen maken voor huisbezoek; • zelfstandig kunnen werken; • zorgvuldig, gestructureerd en betrouwbaar zijn; • een Verklaring Omtrent Gedrag kunnen overleggen; • woonachtig zijn in Breda of directe omgeving. Wij bieden: • uitdagend vrijwilligerswerk waaraan je zelf invulling kunt geven; • flexibiliteit in uren; • een korte introductietraining van Humanitas; • persoonlijke begeleiding door een coördinator Taalmaatjes; • verzekering tijdens de uitvoering van je vrijwilligerswerk; • de mogelijkheid om cursussen en trainingen te volgen bij de Humanitas Academie. Heb je belangstelling of wil je graag meer informatie? Neem dan contact op!

Structureel
Jongeren
Breda, Etten-Leur, Alphen-Chaam

Luisterend oor gezocht

De Luisterlijn

Hoe open-minded luister jij naar je medemens? Niemand kan zonder een luisterend oor. Als vrijwilliger bij de Luisterlijn bied je dat luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet of problemen. Je bent er even voor de ander door te luisteren, vragen te stellen en gedachten te ordenen. Vind je het leuk je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen? Je wereld te vergroten met zingevend vrijwilligerswerk binnen een warme en fijne organisatie? Dan is werk bij de Luisterlijn mogelijk iets voor jou! Je krijgt een intensieve training op onze locatie in Breda voordat je van start gaat en hebt regelmatig ondersteunende samenkomsten met de trainer en je medevrijwilligers. Wekelijks maak je twee keer twee uurtjes vrij om te luisteren naar je medemens. Dat kan vanuit je eigen woning of vanuit onze locatie in Breda. Per telefoon of chat. Behalve persoonlijke ontwikkeling en mooie verrassende gesprekken biedt de Luisterlijn je ook fijne collega's en gezellige extra's, zoals ons zomerfeest. Dit zeggen onze vrijwilligers over hun werk: 'Pas als je iemand de ruimte geeft en je intuïtie om een advies te geven onderdrukt, zeggen mensen dingen tegen je die ze tegen een ander niet zeggen.' 'De gelijkwaardige, mooie gesprekken waarin je echt contact hebt, zijn een cadeautje voor jezelf en geven de motivatie om dit werk vrijwillig te doen.' 'Ik sluit mijn laptop na een chatdienst meestal met een warm gevoel af.' Wil je meer informatie of je aanmelden? We maken graag kennis met je! Op de website van de Luisterlijn kun je via "ik wil helpen" onze contactgegevens en een inschrijfformulier vinden. We kijken er naar uit je te verwelkomen en meer te vertellen over vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn in Breda!

Structureel
Jongeren